Ekonomiforum - Förbättra din privatekonomi

Du är inte inloggad.#1 2006-08-30 17:18:39

Adam
Administrator

Ny phishingattack mot Nordea-kunder

Ett nytt mail sprids på Internet just nu som försöker snappa upp Nordeas kunders kontoinformation. Får du mailet så radera det direkt.

[u]Mailet ser ut så här:[/u]

[quote]God dag, bäste kund!
För Nordea har sommar 2006 blivit en av de mest fulla med illegala operationer. Det blir allt oftare att den konfidentiella informationen om våra kunder intresserar svindlare. Det är rätt många som vänder sig till oss för att vi skyddar deras konto mot förlust av pengar.

På grund av det förklarar Nordea nästa månad för månaden av fraudkamp. Fram till 1 September skall alla våra kunder aktivera den nya kontosäkerhetssystemet. Vi har genomfört ett stort arbete för att förbättra det. Systemet har blivit kontrollerat av ledande specialister inom e-betalningssytemen och alla oberoende expeterter har redan bekräftat dess fullvärdighet vad gäller fraudbekämpning. På grund av att dessa uppgifter kan användas av kriminella, piblicerar vi inte dem i öppna källor.

Du har blivit slumpmässigt vald som deltagare i systemets avslutningsprov. För tillfället föreslår vi att Du klickar på länken app.nordea.se/login/security.html och genom en vanlig inloggning till Internet-banking aktiverar det nya säkerhetssytemet. För tillfället kan Du märka vissa förbiseenden medan Du arbetar. Vi vet att de finns, och ber Dig därför att inte ge oss någon tillägginformation om problem som har uppståt, vi skall lösa dem på egen hand.

Vi skall uppmärksamma Dig att från och med september blir Du tvungen att använda det nya säkerhetssystemet i alla fall, annars kommer Dina konton bli blockerade tills Din fulla personliga identifikation är klar. Därför föreslår vi att Du så snart som möjligt börjar tillämpa de nya säkerhetsstandarderna.

Med vänliga hälsningar,
Nordea fraudkampavdelningen[/quote]
[u]Läs mer på:[/u]

[url=http://www.idg.se/2.1085/1.74510;jsessionid=182DE4EA99F2669B517D824BADA08053]Ny phishingattack mot Nordea-kunder - så skyddar du dig[/url]

[url=http://www.dinapengar.se/Avdelningar/Artikel.aspx?ArticleID=2006%5c08%5c30%5c1052]Bluffattack mot Nordeas kunder[/url]

Offline

 

Sidfot

Powered by PunBB

Cookies

Sitemap

Privacy Policy