Ekonomiforum - Förbättra din privatekonomi

Du är inte inloggad.#1 2008-01-18 00:42:45

Zipper
Ny medlem

Den som arbetat utomlands straffas av småbankerna

Jag är fast anställd sedan hösten 2006, jag har en lön på ca 300 000 om året, jag har knappast några skulder och jag har aldrig varit i närheten av en betalningsanmärkning. Enligt de svenska småbankerna är jag dock ändå långt ifrån kreditvärdig.

Varför? Jo, av den enkla anledningen att jag arbetade utomlands mellan 2005 och 2006. Det är något som Sveriges småbanker inte ser med blida ögon på. Hos dem (i alla fall de jag frågat) har jag idag inte skuggan av en chans att få ens ett vanligt kreditkort, med minsta möjliga kredit.

Så länge det i UC:s register syns att jag inte hade en inkomst i Sverige mellan hösten 2005 och sommaren 2006 är jag inte välkommen hos dessa banker. Det spelar ingen roll om jag skickar in arbetsgivarintyg och lönespecifikationer som bevisar fast anställning och lön. Deras "helhetsbedömning" blir ändå ett rungande avslag, eftersom jag var fräck nog att arbeta utomlands för ett par år sedan.

Tur då att Nordea finns och att de inte har som policy att mobba den som arbetat utomlands en tid. Å andra sidan tar de ju ut avgifter för precis allting.

Offline

 

Sidfot

Powered by PunBB

Cookies

Sitemap

Privacy Policy