Ekonomiforum - Förbättra din privatekonomi

Du är inte inloggad.#1 2008-03-14 19:13:20

a_persson
Ny medlem

Sälja fond med förlust eller vänta?

Skulle behöva lite fond-rådgivning. Är egenföretagare och i årsskiftet hade jag lyckats få en vinst på 350000:- som jag då plockade ut. Hade lite idéer om att tillfälligt sätta in dessa på en fond för att kanske kunna höja vinsten lite snabbt. Sagt och gjort, så jag satte in dessa i en högrisk-fond med namnet "Simplicity Indien SEK" som vid det tillfället gick mycket bra. Men med min vanliga otur lyckades jag köpa när fonden hade nått sin topp. Efter köpet har den minskat 43,16% i värde och jag har alltså förlorat närmare 170000:- på bara 3 månader!

Har hoppats att den kanske ska vända och börja gå upp igen, men den har bara fortsatt ner och jag funderar därför på om man kanske gör bäst i att bita i det sura äpplet och ta förlusten innan allt har försvunnit... Gör jag rätt i detta eller bör jag fortsätta att vänta och hoppas på en större uppgång?...

Offline

 

#2 2008-08-03 14:29:50

Beckman
Ny medlem

Re: Sälja fond med förlust eller vänta?

Till en början skulle du ha satt en stop-loss nivå. På så sätt minskar du förlusten. Simplicity Indien har ju som du nämnt inte gått särskilt bra. Det man kan göra i ett sådant här läge är att bita i det sura äpplet, sälja och investera i någon mer lönsam fond eller varför inte investera i aktier? Jag anser att det är köpläge på sthlmsbörsen.

För att få ut så mycket som möjligt bör du satsa på kapitalförsäkringar, på så vis undviker du reavinstskatten och betalar istället 1,12% i skatt på hela ditt investerade kapital, borde med din risknivå bli ganska lönsamt.

Sätt en rimlig stop-loss, ha en flytande stop-loss som följer fondens/aktiens utveckling. Investera inte allt på en och samma gång utan köp tex varje månad, på så vis minskar du risken. Som du sett är det väldigt vågat att satsa allt i en högriskfond.

Offline

 

Sidfot

Powered by PunBB

Cookies

Sitemap

Privacy Policy