Ekonomiforum - Förbättra din privatekonomi

Du är inte inloggad.#1 2008-04-13 18:30:02

Caniz
Ny medlem

Lån trots bordenåtagande?

Hej!
Helt sprillans ny här. Undrar över en sak som är ganska akut. Jag är på gång att köpa en bil för ca 125 000:- och har 2 betalninganmärkningar (på totalt 900:-, parkeringsböter) som är 3 år gamla i Juni. Jag går sista terminen på gymnasiet nu och kommer med största säkerhet att ha jobb direkt från den dagen jag går ut skolan. Saken är att jag blir naturligtvis inte baviljad något lån eftersom jag har betalninganmärkning PLUSS att jag inte har någon fast inkomst.

Mina föräldrar håller precis på att separera och måste därför vara säkra på att de kan ta nya lån att köpa egna bostäder för i Juni/Juli. De tror att det kan bli svårare om de har borgensåtagande för mitt lån. Är det så? Och i så fall går det att komma runt det på något sätt? Att jag kan få lånet utan att ha de som borgensmän? har ingen kontantinsats till bilen heller så jag kan inte använda den som säkerhet (väl?).

Tacksam för snabba svar.

//Caniz

Offline

 

#2 2008-04-13 20:31:17

shape
Ny medlem

Re: Lån trots bordenåtagande?

Hej Caniz.
1. Får man fråga varför du inte har betalat dina parkeringsböter? 900 kronor är väl knappast något att jämföra med en betalningsanmärkning?
2. Saknar du fast inkomst blir det svårt att låna pengar från en bank, att du har betalningsanmärkning förhindrar dig även från att låna av kapitalföretag (10% ränta ofta, vilket annars inte heller är något bra alternativ).
3. Dina föräldrar kan stå som borgenär på ett lån, men många banker kräver fortf. fast inkomst, dessa krav varierar från bank till bank. Så googla dig från till olika banker och läs separata krav.
4. Om dina föräldrar väljer att stå som borgenärer kan detta försvåra deras egen situation, beroende på om dem redan har lån innan, och eller hur mycket dem senare själva funderar på att ta i lån.

www.ungekonom.blogspot.com

Offline

 

#3 2008-07-25 06:22:35

solkatten
Medlem

Re: Lån trots bordenåtagande?

Du kanske måste omproritera...
Varför ska du köpa en bil för 125000 när du inte har pengar till det? Låna pengar till något som sjunker i värde är inte kul. Spara ihop pengar när du fått jobb och köp en bil då. Min kostade 14000 och jag betalade kontant. Känns jätteskönt att kunna göra affärer på det sättet (och billigare).

Offline

 

#4 2008-09-01 20:10:30

bylsma
Ny medlem

Re: Lån trots bordenåtagande?

Köp en 4000 kronors bil och kör med över vintern i saltslasket. Köp sen den bil du tänkt dig till våren istället. Den har då sjunkit med 10000 i värde. Du behöver då inte vara noga med att tvätta bilen så ofta heller. smile

Offline

 

Sidfot

Powered by PunBB

Cookies

Sitemap

Privacy Policy