Ekonomiforum - Förbättra din privatekonomi

Du är inte inloggad.#1 2008-09-01 20:13:06

bylsma
Ny medlem

Sällsynt emission i ReCarrier

ReCarrier har en förmåga att leva på vatten och bröd. Utan speciellt mycket riskkapital har de under en längre tid utveckalt något så osexigt som en lastpall som på ett patenterat sätt sammanfogas med plastblock. Fördelarna är många; ca 25% lägre vikt (=billigare transporter), betydligt bättre hållbarhet, bättre möjlighet till lagning på plats, inga spik som sticker upp och skadar godset och inga spik som stör RFID-signaler om sådana sändare monteras på pallen. RFID-avlästa pallar blir allt vanligare, amerikanska Wal-mart t ex har krav på alla sina underleverantörer att de ska ha RFID-försedda pallar.

Lastpallar används inom i stort sett alla branscher och marknaden är således mycket stor. ReCarrier för idag långtgående samtal med bl a en av de stora hemmafixkedjorna, en av de största (ja, den största) möbelkedjan, en av de stora i dagligvaruhandeln och ett antal till. Troligen blir det klart med licenstillverkade pallar till ett par av dessa jättar redan till årsskiftet enligt vad de själva tror.

Prospekt har gått ut till befintliga aktieägare och kommer att spridas till en mindre krets utöver detta. Bolaget är inte särskilt digitalt och jag har bara ett pappersprospekt framför mig. Finns inscannat som pdf-fil på rapidshare: http://rapidshare.com/files/141406880/ReCarrier.pdf.html

Vad värderar då ReCarrier sig till i emissionen? 35 miljoner? 20 miljoner? 8 miljoner? Njae, inte riktigt.. Under 4,5 miljoner premoney. Detta är en mycket försiktigt värdering i mina ögon. Eller som någon sa; "Det vore tjänstefel att inte teckna."

Kort löptid, emissionen är öppen: 29/8-8/9.

Offline

 

Sidfot

Powered by PunBB

Cookies

Sitemap

Privacy Policy