Ekonomiforum - Förbättra din privatekonomi

Du är inte inloggad.#1 2008-11-17 03:01:23

John_M
Ny medlem

Ska låna pengar - Är detta scam?

Jag har haft kontakt med en privat investerare under en tid, sen 2006 eller 2007 tror jag. Jag fick kontakt med han via bolagsplatsen.se.

Han ringer 1 gång i kvartalet och fråga om jag känner någon som behöver låna pengar.

Jag har fixat fram en person som ska låna 50 miljoner av den här investeraren. För detta ska jag få 1% i provision av vad lånet är värt, dvs 500.000 kr.

För att personen som ska låna dessa pengar ska få dom, så måste han ge investeraren 5 miljoner kontant som säkerhet. Detta görs efter att vi varit på banken, hos advokat och skrivit papper och varit hos någon slags myndighet som han berättade. Han är riktigt dålig på engelska och snackar i stort sett bara tyska.

Mannen i fråga lämnar inte ut några detailjer om sig sjäv. Vad hans företag heter, vad mannen heter som ska låna ut pengarna eller var han befinner sig.

Det enda jag och killen som ska låna 50 miljoner vet om han är att han befinner sig i Amsterdam, att han har en hotmail adress (för att hans riktiga email inte fungerar) och att vi vet hans telenummer. På sin telefonsvarare har inte spelat in ett seriöst meddelande utan han hostar i telefonsvararen. Så vill man lämna han ett meddelande så gör man det efter hostet

Han uppfattas som virrig, ivrig och lite småkorkad och inte speciellt förtroendeingivande när man pratar med han. Jag har arbetat med försäljning några år och den här mannen verkar inte alls vara duktig på sitt område.

Antingen är det här ett riktigt orginal eller så är han en scam helt enkelt.
Ni som är insatta i detta är han på riktigt eller en bluff?

Jag har hans telenummer och faxnummer. Hur kan jag få reda på information om dom här nummrena?

Offline

 

#2 2008-11-27 20:59:58

solkatten
Medlem

Re: Ska låna pengar - Är detta scam?

Herrejösses, menar ni på allvar att ni tror att det är något annat än lurendrejeri?

Offline

 

Sidfot

Powered by PunBB

Cookies

Sitemap

Privacy Policy