Ekonomiforum - Förbättra din privatekonomi

Du är inte inloggad.#1 2011-01-12 11:51:46

Ettan
Ny medlem

Erepublik - skapa ett eget samhälle!

Hej allihopa!

Jag försökte söka för att se om någon har nämnt detta eminenta spel innan mig, men jag lyckades inte hitta något. Ursäkta om jag har missat det! Jag blev bara förvånad när detta spel inte var högst upp i forumet på Off Topic, då det känns som att det är ett spel som passar många här inne.

Vad är då eRepublik, för er som inte vet?

Jo, eRepublik är, som man kanske kan ana av namnet, ett webbläsarspel där man iklär sig rollen som en vanlig medborgare i valfritt land (förslagsvis eSverige). Nästan alla länder i världen är representerade av allt från 100 till 10,000 medborgare.

"Målet" med spelet, om man nu kan säga att det är ett mål man kan uppnå, är att skapa ett samhälle med allt vad det innebär. Man kan starta egna företag och anställa andra spelare, gå med i försvarsmakten och slåss mot fientliga länder, eller kandidera för att bli president för hela landet - och mycket däremellan! Just företagardelen tror jag kan vara intressant för många här inne. Vi har fungerande tekniker för att skapa företag inom många olika områden (olja, olika andra råvaror, vapentillverkning, husbygge och så vidare). Man kan anställa andra spelare, betala ut löner och sälja sina produkter på en marknad till andra spelare. Det är ett riktigt engagerande finlir att försöka få företaget att gå riktigt bra, och som spelare är det ett bra sätt att bli rik och känd på! Dessutom behöver man inte - om man inte vill - hålla på med bokföring och liknande wink Vidare har vi ett försök till en aktiemarknad som vi spelare själva har skapat, där man kan köpa andelar i företag eller organisationer som köper upp företag. Sen kan man tjäna sig en hacka på att köpa och sälja valutor på vår Monetary Market (MM) - mer info finns på vårt svenska forum erepublik.se !

Vi har många socialister, kommunister, borgare och gud vet vad i en hel drös olika partier som tävlar med varandra om att vinna befolkningens röster. Omröstningar sker med jämna mellanrum, och det finns flera nivåer av politisk aktivitet. Allt från kongressmedlemmar till, som sagt, presidentskap. Men ungefär 90% av spelet är vad vi som spelare själva gör det till.

Vi esvenskar har ett eget forum, erepublik.se, där vi själva diskuterar nya lagar (ja, det finns stöd för att rösta fram nya lagar!), tillsätter talmän, ambassadörer (som faktiskt diskuterar med medlemmar från andra länder, främst via IRC), olika ministerposter (ekonomi, utbildning osv), kollektivavtal, minimilöner och mycket, mycket mer.

Det skulle krävas en hel uppsats för att förklara alla delar av spelet, då det finns oerhört mycket att upptäcka - och det roliga är att nästan allt är "user-generated", eller hur man nu ska uttrycka sig. Det är alltså vi som medborgare som själva sätter reglerna!

Spelet är ett oerhört bra tidsfördriv. Man kan lägga ner 2 minuter om dagen om man vill, eller 24 timmar om man så önskar. I vissa kritiska situationer (allianser mellan länder som håller på att spricka eller ekonomiska kriser) har vi dedikerade spelare som lägger ner oerhört mycket tid på att få landet att överleva. Det är många som har valt att påbörja en politisk karriär IRL efter att ha spelat eRepublik som politiker, eller startat egna företag efter att ha varit företagare i eSverige!

Så! Jag uppmanar alla att ge spelet ett försök och utmana er själva. Är det verkligen så lätt att skapa förändringar i ett land eller driva ett lyckat företag? Här har ni möjligheten!

Jag vet inte exakt vad ni anser om ref-länkar, men jag lägger till den ändå eftersom det är det enda sättet att se vilka som är nya spelare (spelet är fortfarande under kontinuerlig utveckling). Jag skickar ett PM till alla som registrerar sig med information om spelet. Om ref-länkar inte uppskattas ber jag ödmjukt en moderator att radera den och lämna originallänken, då jag gärna ser att så många som möjligt börjar spela!

http://www.erepublik.com/en/referrer/Ettan

Och om den länken raderas fungerar denna (som ni såklart kan använda om ni inte vill använda ref-länken också, huvudsaken är att vi får fler aktiva spelare i landet!):

http://www.erepublik.com

Kom också ihåg att registrera er på www.erepublik.se med samma namn som ni väljer i spelet. På forumet får man som nybörjare lite pengar, mat, vapen och liknande av äldre spelare som vill hjälpa nybörjare. Det är också möjligt att få en mentor som hjälper er de första veckorna i spelet då det kan vara lite avancerat (och misstolkas som tråkigt innan man har upptäckt vad som döljer sig under ytan!).

Väl mött! Vi ses i eSverige!

Offline

 

Sidfot

Powered by PunBB

Cookies

Sitemap

Privacy Policy