Ekonomiforum - Förbättra din privatekonomi

Du är inte inloggad.#1 2011-08-12 13:07:52

JohanW
Ny medlem

Bonus

Hej

Jag har en fråga om hur man på bästa sätt ska hantera bonus som man får från sin arbetsgivare. Jag får årligen en bonus på mellan 100k-150k och vad jag har läst mig till är det 53% skatt på det. Kan man minska skatten på något smart sätt? Funderade på om det skulle vara en lösning att starta en enskild firma och fakturera företaget för bonusen och kanske köpa en bil eller liknande i den enskilda firman. Eller finns det något smartare tips?

Tacksam för tips!

/Johan

Offline

 

#2 2011-09-08 13:20:02

maria88
Ny medlem

Re: Bonus

Räkna ut ett medel o skatta för ?


---
Få bra spar och tjäna pengar online tips här: http://www.pengargratis.com, vad har du att förlora?

Offline

 

#3 2011-09-09 18:30:34

bolanetips.se
Ny medlem

Re: Bonus

Hej Johan,

Vilken skatt du betalar beror helt och hållet på din årsinkomst, men förutsatt att den förutom bonusen överstiger ca 395kkr så blir skatten ca 53% på bonusen +/- några tiondelar beroende på vart du bor.

Visst kan du starta ett eget bolag och fakturera, men du behöver ändå betala samma skattesats efter att du betalat egenavgifter såvida du vill ha ut pengarna "i plånboken". Att är enbart fakturera för bonusen och sedan använda pengarna för att köpa prylar för dem skulle minska skatten dramatiskt, men är knappast enligt regelboken och absolut inget jag skulle rekommendera.

Ett smartare tips skulle kunna vara att t.ex. utnyttja möjligheten att pensionsspara de 12kkr som är avdragsgillt för att slippa den höga skatten på åtminstone dessa pengar. Men tänk på att pengarna istället beskattas då du tar ut dem som pension, så om du beräknar att du kommer att ha en hög pension och därmed skatt kan vinsten bli liten..

Hoppas detta var till någon hjälp.

Mvh
Martin på bolanetips.se

Offline

 

Sidfot

Powered by PunBB

Cookies

Sitemap

Privacy Policy