Ekonomiforum - Förbättra din privatekonomi

Du är inte inloggad.#1 2011-08-29 21:57:59

WenlinCorp
Ny medlem

Internationell ekonomisk/världspolitiskt teori

Hej,
Första inlägget här på ekonomiforum.se för min del! Tycker då också att det är påpassligt att presentera sig då jag antar att många av er säkerligen är mycket aktiva här och "känner" varandra.
Lite kort om mig helt enkelt:
Ålder: 24 år
Kön: Man
Bor: Öresundsregionen
Arbetar som: Chefsposition inom finansbranschen

Hoppas ni orkar läsa igenom texten!

Jag har funderat en hel del kring vilken typ av avledningsmanövrar och sätt att stimulera den ekonomiska tillväxten som dagens ledare använder sig av. Ni som läst Schockdoktrinen av Naomi Klein förstår säkerligen vad jag menar (http://www.bokus.com/bok/9789170371561/chockdoktrinen-katastrofkapitalismens-genombrott/).

Många menar att krigen i Irak och Afghanistan är västvärldens sätt att komma åt oljetillgångar i Mellanöstern och att de politiska motiv som man anger inte alls har någonting med saken att göra. Ekonomiska vinningar är vad som räknas. Man får också bra snurr på ekonomin genom att tillfredsställa den enorma miltärverksamheten, där jag även räknar in vapenindustrin. År 2010 omsatte världens militärverksamhet ca 7000 miljarder kronor och är därmed världens största industri/bransch.

En annan enormt stor industri är läkemedelsindustrin. Jag är relativt säker på att verksamheter förknippad med droger räknas som den andra största i världen. Vet ej om man då inkluderar illegal handel i detta. Detsamma gäller i och för sig huruvida siffran ovan, rörande militärverksamheten, innefattar illegal vapenhandel osv. Att dessa industrier är oerhört omfattande och en enormt viktigt del för dagens världsekonomi bör vi dock alla vara rörande överens om.

I dagarna har vi återigen blivit varnade för den hemska nya fågelinfluensan i Kina. Denna ska vara en subtyp av den tidigare (H5N1) som bröt ut i Sverige 2006. Denna nya typ ska enligt kinesiska källor vara resistent mot nuvarande vaccin.

Följande är inte alls en slutats utan en teori som jag skulle vilja ha synpunkter på och diskussion kring.

Kan det vara så att man, ur världsekonomisk synvinkel, skulle kunna blåsa en hel del liv i den nu ganska så bistra ekonomin genom att låta läkemedelsindustrin kränga vaccin till stater runt om i världen? Aftonbladet kränger ju så klart en hel del lösnummer på köpet också wink

Vad tror ni? Är jag en konspirationsteoretisk galning eller kan det ligga någon form av sanning i det?

Hoppas på många svar! Väl mött!

Offline

 

#2 2011-09-08 13:03:43

maria88
Ny medlem

Re: Internationell ekonomisk/världspolitiskt teori

Intresan läsning


---
Få bra spar och tjäna pengar online tips här: http://www.pengargratis.com, vad har du att förlora?

Offline

 
  • Forum
  •  » Off topic
  •  » Internationell ekonomisk/världspolitiskt teori

Sidfot

Powered by PunBB

Cookies

Sitemap

Privacy Policy