Ekonomiforum - Förbättra din privatekonomi

Du är inte inloggad.#1 2013-01-20 13:55:52

pontiac22
Ny medlem

Kommer periodiseringsfonderna göra mig bankrutt?

Jag har 250 000 kr som ska in till beskattning i mars 2013. Anledningen till denna för mig gigantiska skatteskuld, är att personen som haft hand om bokföringen i min enskilda firma, under 3 års tid satt av 30% av vinsten i periodiseringsfonder. Tyvärr är jag dålig och ointresserad av ekonomi och inte vetat om detta. Ska man vara efterklok så vore det bättre att ta skatten när den kommer, se om man klarar det, annars ta en funderare om man ska byta bana.

Nu är läget som det är, så det gäller att göra det bästa av situationen.

Bakgrund:
Startade enskild firma 2006.
Firman har efterhand gått bättre och bättre och 2012 bestämde jag mig för att starta Aktiebolag och lägga ner den enskilda firman.

I samband med att jag startat AB, bytte jag ekonomi-person och i förra veckan fick jag samtal av den nya personen om rådande situation.

Åtgärder?
Rådet jag fått är att inte aveckla enskilda firman utan ha AB:et kvar och skicka exempelvis en faktura på en låg summa från den enskilda firman per år. Då kan jag fasa ut skulden på 3 år så att jag slipper betala hela summan i mars 2013. Företaget bedriver endast tjänster, jag säljer inga prylar eller liknande.

Är det någon som kan ge något råd hur jag ska bete mig?

Jag har sedan jag startade företaget köpt en massa prylar, finns det något sätt att sälja dem till AB:et?

Om jag får förlust i enskildfirman nu 2013, dvs köper företagsprylar, kan jag kvitta den förlusten mot periodiseringsfonderna?

Otroligt tacksam om någon kan ge mig några råd om detta, alternativt något tips om vart jag kan vända mig för att få information.

MVH/ Robert

Offline

 

Sidfot

Powered by PunBB

Cookies

Sitemap

Privacy Policy