Ekonomiforum - Förbättra din privatekonomi

Du är inte inloggad.  • Index
  • » Off topic
  • » Stadsledningskontoret söker investeringsstrateg

#1 2016-11-08 16:07:29

Jon Hart
Medlem

Stadsledningskontoret söker investeringsstrateg

Stockholms Stad, Stadsledningskontoret, Finansavdelningen

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm

Stadsledningskontoret är kommunstyrelsens förvaltning. Vi ska styra och stötta stadens övriga verksamheter och för egen del genomföra beslut utifrån den vision och budget som kommunfullmäktige fastställt. Vi är ca 290 anställda som i huvudsak arbetar med strategiska frågor som har stor betydelse för stadens verksamheter.
Beskrivning
Stadsledningskontorets finansavdelning ansvarar för upprättande och uppföljning av stadens budget, bokslut, årsredovisning, upprätthåller stadens internbanksfunktion samt ansvarar för strategiska upphandlingsfrågor. Avdelningen arbetar med ekonomistyrning, stöd och utveckling riktat till stadens nämnder och bolag och är därför systemägare med det övergripande och samordnande ansvaret för stadens ekonomisystem (Agresso). Vidare bevakar och utreder finansavdelningen frågor som är strategiska och av betydande ekonomisk vikt för staden samt har ett samlat ansvar för att på kommunkoncernnivå göra ekonomiska analyser och utvärderingar. Vår investeringsstrateg har lämnat oss för nya utmaningar och vi söker därför nu en ny medarbetare till avdelningen.

Arbetsuppgifter
Finansavdelningen består idag av ca 40 personer som arbetar nära varandra i en stimulerande och mångfacetterad miljö. Som investeringsstrateg ansvarar du för arbetet med stadens stora investeringar på en strategisk och övergripande nivå inom stadsutveckling. Inom ramen för stadens investeringsstrategi bidrar du till genomförandet av visionen ett Stockholm för alla. Arbetet sker i nära samarbete med berörda interna och externa aktörer.

Du kommer att arbeta med kvalificerade analyser av investeringar avseende stadens stora investeringsprojekt. Inom ramen för stadens investeringsstrategi utvecklar du stadens finansieringsstrategi och riskhantering. Arbetet innebär även att granska, analysera och utveckla investeringskalkyler, beslutsunderlag och anvisningar. I rollen ingår också att samordna rapporteringen av kommande stora investeringsärenden samt skriva tjänsteutlåtande och texter till stadens styrdokument avseende investeringar. Du kommer att initiera och driva utveckling av kommunkoncernens investeringsprocesser. Arbetet är kvalificerad och genomförs både självständigt och i samverkan med andra.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom ekonomi med inriktning ekonomistyrning och har arbetat med större investeringar. Du ska ha flerårig dokumenterad erfarenhet av större investeringsprojekt. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Det är meriterande med erfarenhet av arbete med bygg- och fastighetsekonomiska frågor, erfarenhet av investeringskalkylering samt med arbete i offentlig förvaltning.

I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet och följande kompetenser:

Du tar initiativ och når uppsatta mål. Du ser helheter och tänker strategiskt samt ser till stadens bästa i agerande och beslut. Du fokuserar på kostnader och effektivitet ur ett ekonomiskt perspektiv och har förmågan att ändra inriktning när målen ändras. Du förstår sifferunderlag och komplexa sammanhang, kan analysera och bryta ner problem och lösa uppgifter snabbt och korrekt. Du arbetar strukturerat för att uppnå god kvalitet och söker konstruktiva lösningar. Du är bekväm i rollen som strateg och kan sammanställa information från olika källor för att självständigt ta fram beslutsunderlag. Som person är du trygg i dig själv, diplomatisk och lyhörd. Du är bra på att identifiera och knyta samman personer som kan utveckla samarbeten. Du har mycket god samarbetsförmåga och lätt för att skapa goda relationer. Varmt

välkommen med din ansökan!

Övrig

Stockholms stad arbetar med kompetenbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök här: https://express.candarine.com/campaign/url/forward/5fb860b9e47d

Offline

 
  • Forum
  •  » Off topic
  •  » Stadsledningskontoret söker investeringsstrateg

Sidfot

Powered by PunBB

Cookies

Sitemap

Privacy Policy