Ekonomiforum - Förbättra din privatekonomi

Du är inte inloggad.  • Index
  • » Off topic
  • » Statistiker/Nationalekonom sökes till Medlingsinstitutet

#1 2017-01-12 17:51:08

Jon Hart
Medlem

Statistiker/Nationalekonom sökes till Medlingsinstitutet

Medlingsinstitutet är en myndighet under Arbetsmarknadsdepartementet med uppgift att verka för en väl fungerande lönebildning, medla i arbetstvister samt ansvara för den officiella lönestatistiken. Vi är en liten arbetsplats med ett tiotal medarbetare. Verksamheten leds av en generaldirektör och vårt kontor finns i Gamla Stan i Stockholm.

Medlingsinstitutet söker en ny medarbetare
Nationalekonom/Statistiker med inriktning lönestatistik

Arbetsuppgifter:
Dina främsta arbetsuppgifter är att medverka vid analys, produktion och publicering av den officiella lönestatistiken. Detta innebär att du kommer att delta i olika utvecklingsprojekt samt att även självständigt genomföra analyser och bearbetningar inom statistikområdet.

Du medverkar också i Medlingsinstitutets uppdrag som statistikansvarig myndighet, till exempel genom att sammanställa underlag inför beslut om förändringar i de olika statistikprodukterna. Du har kontakter med Statistiska centralbyrån (SCB ), olika statistikanvändare och EU: s statistikmyndighet Eurostat.

I arbetsuppgifterna ingår också att delta vid presentationer samt att medverka i arbetet med Medlingsinstitutets årliga rapport. Även andra vid myndigheten förekommande arbetsuppgifter kan bli aktuella.

Kvalifikationer:
Du har akademisk examen med inriktning statistik/nationalekonomi och goda kunskaper om statistiska undersökningar. Du behärskar hantering av mikrodata och programmering i t.ex. SAS eller STATA. Erfarenhet av kvalificerat statistiskt analys- och utredningsarbete, gärna inom området lönestatistik är meriterande. Även kunskap om den svenska arbetsmarknadsmodellen tillmäts betydelse.

Ett krav är att du uttrycker dig tydligt och pedagogiskt i tal och skrift. Du har en analytisk läggning, är noggrann, initiativrik, har god samarbetsförmåga och kan arbeta under perioder med tidspress.

Medlingsinstitutet har återkommande internationella kontakter varför du förutsätts ha goda kunskaper i engelska.

Ansökan
Välkommen med ansökan och meritförteckning senast den 10 februari 2017 till info@mi.se eller till Medlingsinstitutet, Box 1236, 111 82 Stockholm. Ange diarienummer 2017/4 i ämnesraden för e-post eller på kuvertet. Betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju.
Anställningen är tillsvidare på heltid. Frågor om anställningen besvaras av John Ekberg, statistikansvarig, tel. 08-545 292 42.
Vi har gjort mediaval för denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare.

Ansök här: https://express.candarine.com/campaign/url/forward/7087e9e33bb7

Senast redigerat av Jon Hart (2017-01-12 17:51:56)

Offline

 
  • Forum
  •  » Off topic
  •  » Statistiker/Nationalekonom sökes till Medlingsinstitutet

Sidfot

Powered by PunBB

Cookies

Sitemap

Privacy Policy