Ekonomiforum - Förbättra din privatekonomi

Du är inte inloggad.#1 2017-02-27 14:07:40

Jon Hart
Medlem

Enhetschef till Svenska ESF-rådet

Enhetschef till enheten för nationella medel

Svenska ESF-rådet är en statlig myndighet under Arbetsmarknadsdepartementet. Vi förvaltar Europeiska socialfonden och Fonden för dem som har det sämst ställt (Fead) i Sverige. Vi har cirka 130 medarbetare på åtta kontor runtom i landet. Huvudkontoret ligger i Liljeholmen i Stockholm.

Vi förändrar arbetsmarknaden genom att finansiera projekt som arbetar med kompetensutveckling, sysselsättningsåtgärder och integrationsinsatser. Vi är nu inne i en programperiod för Europeiska socialfonden, 2014–2020. Under programperioden omsätter Socialfonden i Sverige cirka 12 miljarder kronor och Fead cirka 80 miljoner kronor.

Enheten för nationella medel har ansvar för handläggning av projekt och förvaltning av de nationella medlen för Europeiska socialfonden och medel för Fonden för dem som har det sämst ställt (Fead). I enhetens uppdrag ingår även ett samordningsuppdrag av de åtta regionala enheternas verksamhet samt att ansvara för utlysning, samordning och uppföljning av nationella fondmedel. Enheten består av 13 personer.

Arbetsuppgifter
Svenska ESF-rådet söker en chef för enheten för nationella medel med placering i Stockholm. Huvuduppdraget är att ansvara för utlysning, samordning och uppföljning av nationella fondmedel för Europeiska socialfonden och Fead.

Arbetet som enhetschef innebär ansvar för att:

- Förankra och utveckla Socialfonden och Fead
- Handlägga ärenden samt ansvara för genomförande, kontroller och utvärdering av projekt
- Företräda Svenska ESF-rådet i externa sammanhang
- Samordna verksamheten med de regionala enheterna
- Ansvara för enhetens personal samt förvaltnings- och programmedel

Enhetschefen är direkt underställd generaldirektören och ingår i myndighetens ledningsgrupp. Arbetet innebär en del resande inom landet.

Kvalifikationer

Svenska ESF-rådet söker dig som har:

- akademisk examen inom samhällsvetenskap, ekonomi eller annat relevant område
- förmågan att samverka och skapa kontaktnät på nationell och regional nivå
- dokumenterad kunskap om villkoren på den svenska arbetsmarknaden
- erfarenhet av näringslivs-, arbetsmarknadspolitik eller andra relevanta politikområden, gärna både utifrån ett nationellt och regionalt perspektiv
- flerårig ledarerfarenhet med förmåga att leda och utveckla personal
- de personliga egenskaper som krävs för att leda en verksamhet i förändring.

Du bör:

- ha erfarenhet av arbete inom offentlig förvaltning
- vara en god kommunikatör som kan förmedla myndighetens roll, uppdrag och resultat.

Det är meriterande om du har

- erfarenhet av och kunskap om EU: s förvaltning samt kompetensförsörjning.

Vidare är du är utvecklingsinriktad, har en god analytisk förmåga samt integritet. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Ansökan och mer information
Svenska ESF-rådet erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla. Tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månader provanställning. Tillträde efter överenskommelse.

Är du intresserad av att arbeta som chef för enheten för nationella medel sänder du din ansökan via e-post genom att klicka på "Ansök". Sista ansökningsdag är den 14 mars 2017. Ange ref: Dnr: 2017/00114

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta stf myndighetschef Håkan Forsberg, tel. 08-579 171 31. Fackliga kontaktpersoner: Sven Jansson ST-ESF tel. 08579 171 14 och Mats Lejon, Saco-ESF tel. 0920-384 85.

Ansök här: https://express.candarine.com/campaign/url/forward/776d7bf6a5d7

Offline

 

Sidfot

Powered by PunBB

Cookies

Sitemap

Privacy Policy