Ekonomiforum - Förbättra din privatekonomi

Du är inte inloggad.  • Index
  • » Off topic
  • » Strateg inom ägarstyrning och bolagsförvaltning sökes till SLL

#1 2017-05-02 09:04:22

Jon Hart
Medlem

Strateg inom ägarstyrning och bolagsförvaltning sökes till SLL

Har du flerårig erfarenhet inom området ägarstyrning och bolagsförvaltning? Lockas du av att få jobba med helheten på hög nivå? Drivs du av att få bidra till ökad samhällsnytta? Då kanske det här är jobbet för dig! Till en spännande tjänst söker vi dig som kommer att arbeta koncernövergripande med ägarstyrningsfrågor och vår bolagsförvaltning inom Stockholms läns Landsting.

SLL Styrning och ekonomi inom Landstingsstyrelsens förvaltning ska genom proaktiv styrning, strategisk planering, samordnad uppföljning och stärkt analysarbete säkerställa att landstingets verksamheter bedrivs ändamålsenligt och effektivt, med en ekonomi i balans.

SLL Styrning och ekonomi består av en stab, samt fyra avdelningar; SLL Styrning och strategi, SLL Budget och investeringar, SLL Ekonomi och SFI Ekonomi. SLL Styrning och ekonomi arbetar på direkt uppdrag av den politiska organisationen, landstingsstyrelsen och landstingsdirektören.

Arbetet är både strategiskt och operativt och ansvaret omfattar landstingets koncernstyrning, inklusive ägarstyrning och ekonomi. SLL Styrning och ekonomi ska leda, styra, stödja inom områdena styrning, strategi och ekonomi samt ha löpande uppsikt, följa upp landstingets verksamheter och säkerställa att landstingets resurser används på ett effektivt och ändamålsenligt sätt.

Arbetsuppgifter:
Rollen leder den koncernövergripande processen Ägarstyrning inom Stockholms läns landsting. Ägarstyrningen omfattar samtliga av landstingets bolag samt förvaltningar som drivs i bolagsliknande former. Koncernrollen ansvarar för löpande bolagsanalys/ägaranalys inkl. benchmark, styrande dokument för ägarstyrning exempelvis ägardirektiv, nomineringsprocess och utvärdering av styrelser samt uppsikt. Rollen innebär egen analys och egen dokumentation men med mycket samverkan och samarbete med andra chefer och medarbetare på olika nivåer. Rollen bereder och skriver fram ärenden kopplat till ägarstyrningen till koncernledningen samt landstingsstyrelsen och fullmäktige. Rollen ska analysera styrkor, möjligheter och risker för bolagen, identifiera brister och föreslå åtgärder samt stötta verksamheterna ur ett ägarperspektiv. Utgångspunkten är landstingsstyrelsens uppsiktsansvar över bolagen. Rollen ansvarar för metoder och verktyg inom ägarstyrning samt ska bidra till koncerngemensam utveckling och kunskapshöjning. Rollen agerar även som samordnare för koncernens ägarrepresentanter i bolagsstyrelser. Rollen rapporterar till chefen för SLL Styrning och strategi.

Anställningsform:
Heltid, tillsvidareanställning

Kvalifikationer:
Vi ser gärna att du har relevant akademisk examen samt flerårig erfarenhet inom området ägarstyrning/bolagsförvaltning/governance från stora organisationer och/eller erfarenhet som managementkonsult på senior nivå exempelvis inom Governance/Strategy/Operations eller liknande. Relevant bakgrund är också erfarenhet inom investment management.

Personliga egenskaper:
För att passa in hos oss tror vi att du, liksom vi, bidrar med driv och positiv energi på arbetsplatsen! Eftersom rollen kräver att du på ett enkelt sätt kan både själv hantera men också förklara komplexa samband och verksamhetsfrågor på olika nivåer, är det också viktigt att du har hög kapacitet men är pedagogisk och lättsam. Du behöver ha förmåga att skapa förtroende och bygga långsiktiga relationer på hög nivå. I den här rollen kommer du att ha många kontaktytor. Du behöver även vara duktig på både verbal och numerisk analys samt ha en bra förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi vill att du har mycket goda kunskaper i Excel och PowerPoint.

Ansök här: https://express.candarine.com/campaign/url/forward/e880909e428f

Offline

 
  • Forum
  •  » Off topic
  •  » Strateg inom ägarstyrning och bolagsförvaltning sökes till SLL

Sidfot

Powered by PunBB

Cookies

Sitemap

Privacy Policy