Ekonomiforum - Förbättra din privatekonomi

Du är inte inloggad.#1 2006-02-09 01:15:10

Adam
Administrator

Hur ska du investera när du är i 25-års åldern?

Detta svarar en skribent (Walter Updegrade) på i Money Magazine.

Kort sammanfattat rekommenderar han att 85 procent av ditt investeringskapital ska investeras i aktier och resten i obligationer/fonder. Det viktiga är att differentiera sina investeringar påtalar han.

Samtidigt som det är bra att differentiera, genom minskade risker, så medför spridning även mindre vinster. Men visst, sparar man på lång sikt så är det inte fel.

Samtidigt påtalar Walter Updegrade att inga investeringar är säkra, och att det är en kombination av sparande och investeringar som tryggar ens framtid. Desto tidigare du börjar spara och investera dina pengar desto större chans har du till en framtid av ekonomisk trygghet.

Läs hela artikeln här: [url=http://money.cnn.com/2006/01/31/pf/expert/ask_expert/index.htm]Investera i 25-års åldern[/url]

Offline

 

#2 2012-07-02 17:35:06

AlexDelmar
Ny medlem

Re: Hur ska du investera när du är i 25-års åldern?

Som vanligt rekommenderas 100% i papper... Hur den här investeringen ser ut sex år senare har jag inte en aning om men hade man diversifierat och köpt fysiskt guld för 30% hade man kunnat förlora resten och fortfarande ligga på plusminusnoll.

Offline

 

#3 2013-01-03 13:16:59

johnny
Ny medlem

Re: Hur ska du investera när du är i 25-års åldern?

Om man vill lära sig att handla aktier jag tycker att ett aktiespel på en simulering handelsplattform hjälper. Jag hittade en intressant aktiespel på Festival eTrader webbsida och en ny omgång just började, den 1 Januari.

Offline

 

Sidfot

Powered by PunBB

Cookies

Sitemap

Privacy Policy