Ekonomiforum - Förbättra din privatekonomi

Du är inte inloggad.#1 2006-07-03 20:45:55

Adam
Administrator

Problemet med att inte diskutera privatekonomi

Läste precis ett inlägg ur bloggen [url=http://itsjustmoney.blogs.com/its_just_money/2006/03/what_if_we_were.html]It's just money[/url] som tar upp frågan varför vi har så svårt att prata om vår privatekonomi.

Är inte vägen till bättre kunskap och beslut att diskutera och lära sig av varandra? De flesta är intresserade av sin egen privatekonomi och vill förbättra den, men ingen vill helst diskutera den med någon. Vad är vi rädda för? Vad har vi att förlora? Hur många misstag hade kunnat undvikas genom diskussioner och rådfrågningar?

[quote=It's just money]It's funny how private we are about our financial lives.  Are we embarassed by how bad it is?  Or are we more embarassed by how good it is?... What if we got together with our friends once a month and compared our balance sheets? What if this was the social norm?[/quote]

Offline

 

#2 2006-07-19 17:59:52

lepatrik
Ny medlem

Re: Problemet med att inte diskutera privatekonomi

När man pratar om pengar och privatekonomi är det alltid intressant att se till dem kulturella skillnader som finns länder emellan. I Sverige har det alltid ansetts fult att tala om pengar, något jag inte nödvändigtvisst ser som något negativt.
Däremot är jag övertygad om att en mer allmän debatt och medvetenhet gällande ekonomin och dess påverkan på människor skulle vara av godo.
Medierna har ju dem senaste dagarna belyst problemet med kreditupplysningsmissbruk (ett enkelt sms är allt som krävs för att kolla grannens inkomst/skulder), trots att dessa uppgifter varit offentliga och lätta att komma åt under flera år.
Jag tror att privatekonomi som ett ämne i skolan och en större medvenheten skulle ganga oss, däremot tror jag svenskens diskretion gällande sin egen ekonomi är något sunt.

Offline

 

Sidfot

Powered by PunBB

Cookies

Sitemap

Privacy Policy